Новий посол пояснила, чому Естонія рішуче підтримує Україну

Новий посол пояснила, чому Естонія рішуче підтримує Україну

Укрінформ
Новопризначений посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк пояснила, чому її країна так сильно підтримує Україну на тлі російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це вона розповіла в інтерв’ю DELFI.

«Ми робимо це не лише в інтересах України, а й у своїх власних. З початку військових дій головною метою кожного естонського дипломата стало надання підтримки Україні. Естонія справді надає колосальну підтримку. Ми усвідомлюємо, що Україна бореться за свободу усієї Європи. Росія – і наш сусід теж, і якщо Україна не зупинить її, то подібне може статися і з нами. Ми добре розуміємо, що таке Росія. Ми були під окупацією. Ми попереджали, що Росія може вдертися до України, навіть коли вся Європа цьому не вірила. Ми говорили про її здатність до таких дій. Українці та естонці, бувши окупованими Радянським Союзом, розуміють одне одного дуже добре», - заявила Кольк.

Читайте також: В Україні розпочинає роботу новопризначений посол Естонії

За її словами, Росія зараз є членом Ради Безпеки ООН, але вона має бути виключена з цієї організації.

«Нам важливо спільно зупинити Росію, виключити її з міжнародних органів та залучити відповідальних осіб до суду. Тільки тоді ми зможемо відчути себе у безпеці, і це стосується не лише Естонії, а й усієї Європи. Ми знаємо, що таке Росія», - зазначила дипломат.

Вона також звернула увагу, що в естонських медіа тема України стала пріоритетною.

«У Естонії глибоке відчуття справедливості, і те, що відбувається зараз, здається нам вкрай несправедливим. Неприйнятно, щоб одна країна прагне знищити іншу та її народ. Коли відбуваються атаки у мирних містах, у мене навіть немає слів. Ви знаєте, що в естонських медіа тема України стала пріоритетною. Це вже триває півтора року. Ми всі глибоко переживаємо», - сказала вона.

Читайте також: Естонія відправить Україні партію зброї та боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк.

Естонія вже надала Україні понад 400 млн євро військової допомоги, що становить понад 1% ВВП. Передано протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові шпиталі, медикаменти, засоби індивідуального захисту (каски тощо) та сухі пайки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-