В Україні розпочинає роботу новопризначений посол Естонії

В Україні розпочинає роботу новопризначений посол Естонії

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс прийняв копії вірчих грамот у новопризначеного посла Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Відповідно до нього, Перебийніс позитивно відзначив високий рівень двостороннього політичного діалогу між двома країнами та подякував Естонії за надану комплексну військову, фінансову та гуманітарну допомогу нашій державі у контексті протидії російській військовій агресії.

Сторони також обговорили перспективи притягнення російських військових злочинців до відповідальності та наголосили на необхідності прискорення створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України. Окрему увагу було приділено питанням європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Зі свого боку, посол Кольк запевнила у незмінній підтримці Естонією суверенітету та територіальної цілісності України та наголосила на готовності її країни й надалі посилювати практичну допомогу нашій державі та зміцнювати двосторонню співпрацю.

Читайте також: Німеччина готова посилювати допомогу Україні – новий посол

Як повідомлялося, попередній посол Естонії в Україні Каймо Куус завершив свою дипломатичну місію 31 липня.

Естонія вже надала Україні понад 400 млн євро військової допомоги, що становить понад 1% ВВП. Передано протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові шпиталі, медикаменти, засоби індивідуального захисту (каски тощо) та сухі пайки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-