Українську Формулу миру підтримують вже 58 країн - Єрмак

Українську Формулу миру підтримують вже 58 країн - Єрмак

Укрінформ
Формулу миру, яку в листопаді минулого року оприлюднив Володимир Зеленський, вже підтримують 58 держав.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«П’ята зустріч з представниками іноземних дипустанов щодо реалізації Формули миру Володимира Зеленського. Вже 58 країн з нами», - зазначив Єрмак.

При цьому, нагадав він, на попередній зустрічі були 43 представники держав.

«Згодом розповім деталі. Працюємо», - додав керівник ОП.

Як повідомлялося, Єрмак заявив про підготовку до наступного засідання на рівні радників лідерів держав, присвяченого обговоренню української Формули миру.

Читайте також: Замбія підтримує ініціативи України з Формули миру - Зеленський

Нагадаємо, зустріч радників лідерів держав щодо української Формули миру відбулася 5-6 серпня 2023 року в Джидді (Саудівська Аравія). У межах форуму українська делегація також провела низку двосторонніх зустрічей з делегаціями більш як 30 країн.

Формула миру, вперше озвучена Президентом України Володимиром Зеленським на саміті G20 у листопаді 2022 року, містить 10 пунктів: радіаційна та ядерна безпека; продовольча безпека; енергетична безпека; звільнення всіх полонених і депортованих; виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності та світового порядку; виведення російських військ та припинення бойових дій; повернення справедливості, отже, трибунал для винних в агресії та компенсація збитків; протидія екоциду; гарантії безпеки для України задля недопущення ескалації; фіксація закінчення війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-