Єрмак: Уже говоримо про наступну зустріч на рівні радників лідерів держав

Єрмак: Уже говоримо про наступну зустріч на рівні радників лідерів держав

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив про підготовку до наступного засідання на рівні радників лідерів держав.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вже говоримо про наступну зустріч на рівні радників. Ми вже говоримо про те, що починаємо обговорювати адженду безпосередньо Саміту миру, для того, щоб і посли, і радники могли вже обговорювати (адженду - ред.) з лідерами цих країн. І я думаю, що ми дуже впевнено рухаємося сьогодні. Я чув від наших шановних послів, що вони вражені тими темпами, якими ми працюємо, і підготовленістю української сторони. Ми визначили, що для того, щоб більш детально пропрацювати і підготувати адженду кожного пункту, ми сьогодні створили 10 робочих груп, які вже сьогодні почали працювати”, - сказав Єрмак.

Читайте також: Єрмак: Зустріч у Джидді засвідчила, що дедалі більше країн готові працювати над Формулою миру

За його словами, у цих групах почали працювати українські спеціалісти - керівники міністерств та експерти, а також будуть залучені міжнародні експерти.

“Але я одразу хочу сказати ще раз про час - усі розуміють, і я сьогодні попросив про це, і ми домовились, що ці робочі групи починають працювати з понеділка. Тобто початок роботи всіх робочих груп буде покладено вже наступного тижня. Тобто наші плани розробити оцю детальну адженду і порядок денний по кожному з пунктів нашої формули - зробити це вже до кінця цього місяця для того, щоб уже за місяць, як ми домовилися в Джидді, могли провести наступне засання на рівні радників і обговорювати дату і місце проведення Саміту миру”, - повідомив керівник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч радників лідерів держав щодо української Формули миру відбулася 5-6 серпня 2023 року в Джидді (Саудівська Аравія). У Джидді українська делегація також провела низку двосторонніх зустрічей з делегаціями з більш як 30 країн.

Читайте також: Зеленський: Формула миру може стати універсальною для припинення інших збройних конфліктів

Формула миру, вперше озвучена Президентом України Володимиром Зеленським на саміті G20 у листопаді 2022 року, містить 10 пунктів: радіаційна та ядерна безпека; продовольча безпека; енергетична безпека; звільнення всіх полонених і депортованих; виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності та світового порядку; виведення російських військ та припинення бойових дій; повернення справедливості, отже, трибунал для винних в агресії та компенсація збитків; протидія екоциду; гарантії безпеки для України задля недопущення ескалації; фіксація закінчення війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-