У Польщі заявили, що найгарячіший етап суперечки з Україною - вже в минулому

У Польщі заявили, що найгарячіший етап суперечки з Україною - вже в минулому

Укрінформ
Голова Канцелярії президента Польщі Павел Шрот заявив, що найгарячіший етап суперечки між Польщею та Україною вже в минулому.

Про це він сказав в ефірі Польського радіо, передає Укрінформ.

Шрот зазначив, що очільник президентського Бюро міжнародної політики, міністр Марцін Пшидач отримав особисте запрошення від української сторони на переговори в Саудівській Аравії.

За його словами, це свідчить про покращення відносин.

«Думаю, це не єдина розбіжність між нами, і в майбутньому вони, звісно, будуть з’являтись. До цього потрібно підходити спокійно, працювати в напрямку їх розв’язання, щоб відносини між нашими країнами були добрими і ставали кращими», – зазначив Шрот.

Читайте також: В ОП відкинули заяви, що Україна недостатньо цінує допомогу Польщі: Це маніпуляція окремих політиків

Як повідомлялося, предметом суперечки між Польщею та Україною стало, серед іншого, питання ембарґо на українське зерно та заява Польщі про те, що, незважаючи на припинення блокади з боку ЄС, вона продовжить заборону в односторонньому порядку.

Голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, коментуючи вимогу п’яти країн ЄС продовжити обмеження на імпорт українського зерна, заявив, що Києву «варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відігравала для України в останні місяці та роки».

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга назвав такі заяви безпідставними.

Пізніше Міністерство закордонних справ України запросило посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького.

Читайте також: Клімкін про непорозуміння з Польщею: Досить у цьому копатися, ставимо крапку і йдемо далі

Міністерство закордонних справ Польщі 1 серпня повідомило, що у зв'язку із заявами представників української влади до МЗС викликали посла України в Польщі Василя Зварича.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі, яка разом із Україною стала справжнім щитом Європи, "і жодної тріщинки в цьому щиті бути не може".

У Джидді 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-