Голова НАЗК: Жоден суддя Конституційного суду не подав декларацію за 2022 рік

Голова НАЗК: Жоден суддя Конституційного суду не подав декларацію за 2022 рік

Ексклюзив
Укрінформ
Двоє суддів Конституційного суду подали декларації за 2021-й рік і наразі жоден не подав за 2022-й рік.

Про це голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков сказав у інтерв’ю Укрінформу.

“На сьогодні двоє суддів Конституційного суду подали декларації за 2021-й рік і нуль - за 2022-й рік. У Реєстрі декларацій немає окремого блоку для зазначення посади судді Верховного суду, вони зазначаються як просто судді”, - сказав Новіков.

Загалом, за його словами, серед суддів позитивна динаміка подання декларацій. Вони щорічно подають декларацію доброчесності, яка містить пункт про те, чи подавалися в попередні роки декларації про статки. “Адже судді, які цього не робили, потенційно можуть надати недостовірні відомості в декларації доброчесності судді. Тому для них це ще і юридичне питання. Вони просто зобов’язані їх подавати, щоб не давати привід сумніватися у їхній доброчесності”, - підкреслив голова агентства.

За даними Новікова, майже 400 тисяч посадовців подали декларації за 2021 рік, майже 300 тисяч - за 2022-й. Серед них - десятки тисяч військових.

Читайте також: У НАЗК запевняють, що після відновлення е-декларування колапсу не буде

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції 7 серпня оновило дані лічильника подання декларацій: загалом 2 494 суддів (+ 29 за тиждень).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-