НАБУ показало перемовини про хабар: для Гунька вимагають арешту чи 50 мільйонів застави

НАБУ показало перемовини про хабар: для Гунька вимагають арешту чи 50 мільйонів застави

Відео
Укрінформ
У Вищому антикорупційному суді розглядається клопотання детективів Національного антикорупційного бюро про обрання запобіжного заходу народному депутату, який фігурує у справі про одержання неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба САП, передає Укрінформ.

«Прокурор САП наполягає на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 50 млн грн», - зазначається у повідомленні.

Крім того, Національне антикорупційне бюро оприлюднило відео з перемовинами про хабар депутата Анатолія Гунька та двох його спільників.

Як повідомлялося, Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили чинного народного депутата України, який за 85 тис. дол «продавав» землю Національної академії аграрних наук. За інформацією ЗМІ, ідеться про народного депутата Андрія Гунька.

Читайте також: Народному депутату Гуньку оголосили підозру

За даними НАЗК, торік стосовно народного депутата України Анатолія Гунька був складений протокол у зв'язку з порушенням обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила, що Анатолій Гунько не є членом політичної партії “Слуга народу”, проте є народним депутатом і має відповідати згідно з законом. Вона додала, що сподівається, що “Давид Арахамія і фракція ухвалить рішення щодо виключення негайно”.

Читайте також: Голова партії «Слуга народу» заявила, що Гунько не є членом очолюваної нею політсили

Голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України Анатолію Гуньку, якого викрили на отриманні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди, оголосили підозру. Про це заявило НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-