Жодних дискусій щодо проведення виборів в Україні не ведеться – Веніславський

Жодних дискусій щодо проведення виборів в Україні не ведеться – Веніславський

Ексклюзив
Укрінформ
Жодних дискусій чи обговорень щодо проведення виборів в Україні під час дії правового режиму воєнного стану не ведеться.

Про це заявив представник Президента у Верховній Раді, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у коментарі Укрінформу.

«Взагалі жодних дискусій не ведеться, жодної інформації про те, що хтось обговорює можливість проведення виборів, немає», - зазначив він.

Читайте також: Веніславський: Чергова ракетна атака Росії могла бути приурочена до Ради Україна-НАТО

Політик наголосив, що не чув, щоб серед депутатів чи представників влади обговорювалась можливість проведення виборів під час дії правового режиму воєнного стану. «Тому Рада ніяких консультацій з ЦВК не проводить, ніяких рішень не приймає та навіть не обговорює це питання», - запевнив Веніславський.

На суб'єктивне переконання Веніславського, Конституція України опосередковано не дозволяє проводити вибори під час дії правового режиму воєнного стану, але прямої заборони немає.

«Через різне розуміння та бачення юристами статті 83 Конституції щодо виборів і виникає дискусія в юридичній площині, але підстав для неї, з точки зору політичних реалій, на сьогодні немає взагалі», - сказав він.

Читайте також: Загарбники готують на Запоріжжі фейкові вибори - завозять багато «гастролерів»

Політик акцентував, що на жодному політичному рівні питання проведення виборів не обговорювалось, окрім заяви Голови ВР Руслана Стефанчука, який відповідав на задане йому журналістами питання про можливість проведення виборів в умовах війни.

«Він (Стефанчук – ред.) сказав з точки зору свого розуміння, що вибори можливі, я вважаю, що неможливі, але це лише дискусія», - резюмував Веніславський.

Як повідомлялося, нещодавно Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Конституція не забороняє проведення виборів під час дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-