Німеччину на зустрічі у Джидді представить радник канцлера з питань безпеки

Німеччину на зустрічі у Джидді представить радник канцлера з питань безпеки

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини направляє на зустріч по українському мирному плану в Джидду, Саудівська Аравія, радника канцлера з питань безпеки Єнса Плетнера.

Про це журналістам повідомили представники урядових кіл ФРН, передає Укрінформ.

Починаючи з саміту G20 на Балі в листопаді 2022 року, де Президент України Володимир Зеленський представив у відеоформаті мирний план для своєї країни, Берлін разом з Вашингтоном, Лондоном і Парижем «підтримували тісні контакти з Україною щодо того, як реалізувати цю українську ініціативу», - зазначили в урядових колах. Там зауважили, що федеральний уряд надає зустрічі у Джидді великого значення.

Читайте також: Чехію на зустрічі у Джидді щодо України представлятиме заступник глави МЗС

Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський під час травневої зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцем у Берліні заявив, що Україна зацікавлена в залученості до Формули миру якомога більшої кількості країн, але будь-який мирний план має базуватися на українських пропозиціях.

Читайте також: Напередодні зустрічі в Джидді. Яка сьогоднішня Саудівська Аравія

У формулі, зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-