Стефанчук закликав українських послів у країнах НАТО сприяти міжпарламентській дипломатії

Стефанчук закликав українських послів у країнах НАТО сприяти міжпарламентській дипломатії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав українських послів у країнах Північноатлантичного альянсу сприяти міжпарламентській дипломатії, щоб після отримання Україною запрошення на членство в НАТО парламенти оперативно ухвалили всі необхідні рішення.

Відповідний заклик спікер українського парламенту висловив на конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стефанчук зазначив, що всі рішення щодо членства України в Альянсі ратифіковуватимуться на рівні парламентів країн-членів НАТО, тому необхідно активно розвивати міжпарламентські відносини.

"Я хочу просити послів, які представляють Україну в країнах НАТО, звернути на це увагу і вже напрацьовувати подальші відносини між нашими парламентами для того, щоб рішення, які будуть розглядатися в цих парламентах, ухвалювалося швидко і якісно, щоб після того, як Україна отримає згоду на прийняття заявки на вступ, цей процес зайняв мінімально необхідну кількість часу", – підкреслив Голова ВР.

Також він закликав послів активно співпрацювати з представниками Парламентської асамблеї НАТО.

Читайте також: Раду Україна-НАТО планують запустити на всіх рівнях до кінця року - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня 2022 року Україна подала заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою.

Лідери країн НАТО на Вільнюському саміті 11 липня 2023 року оприлюднили підсумкове комюніке, в якому зазначається, що майбутнє України – в НАТО, і держава отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

На саміті НАТО у Вільнюсі також було оголошено про створення Ради Україна-НАТО, скасовано для України План дій щодо членства в Альянсі.

Окрім того, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Наступний саміт Організації Північноатлантичного договору відбудеться у 2024 році у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-