Раду Україна-НАТО планують запустити на всіх рівнях до кінця року - Стефанішина

Раду Україна-НАТО планують запустити на всіх рівнях до кінця року - Стефанішина

Укрінформ
Рішення Саміту НАТО у Вільнюсі мають запустити механізми спільної розробки рішень, що стосуються України, зокрема завдяки створенню Ради Україна-НАТО.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час зустрічі з міністром закордонних та європейських справ Хорватії Горданом Грличем Радманом, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"До кінця року плануємо запустити на всіх рівнях Раду Україна-НАТО, створену у Вільнюсі. Партнери України по Альянсу мають надіслати чіткий сигнал, що сам факт створення РУН означає старт спільної роботи над усіма питаннями, пов'язаними з Україною», – заявила Стефанішина.

Вона зазначила, що українська сторона вважає вільнюський саміт успішним, хоча, за словами віцепрем'єрки, з політичної точки зору можна було б зробити більше.

Читайте також: Зеленський: Рада Україна - НАТО показала себе ефективним механізмом кризових консультацій

Водночас віцепрем'єрка зауважила, що, по суті, НАТО залишається єдиною структурою, в якій не діє принцип: «нічого про Україну без України».

"Ми дуже сподіваємося, що рішення Вільнюсу це змінять", - сказала урядовиця.

На зустрічі сторони також обговорили рух України до ЄС та реформи на цьому шляху.

Міністр закордонних та європейських справ Хорватії Гордан Грлич Радман запевнив у продовженні та посиленні підтримки України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн НАТО на Вільнюському саміті 11 липня оприлюднили підсумкове комюніке, у якому йдеться, що майбутнє України - в НАТО, і вона отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

На саміті НАТО у Вільнюсі було оголошено про створення Ради Україна-НАТО, скасовано План дій щодо членства в Альянсі.

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Документ було презентовано під час урочистого заходу за участю лідерів G7 та України.

Фото: eu-ua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-