Стратегія України щодо імплементації Формули миру має три рівні - Єрмак

Стратегія України щодо імплементації Формули миру має три рівні - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що стратегія України щодо імплементації Формули миру Володимира Зеленського має три рівні.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак написав у Телеграмі.

«Продовжуємо готувати другу зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних радників лідерів держав у Саудівській Аравії. Вона буде присвячена ключовим принципам миру на основі Формули миру Президента Володимира Зеленського. Тримаємо постійний зв‘язок з нашими партнерами. Після зустрічі в Копенгагені, яка відбулася в червні, ми збільшуємо кількість учасників нашої ініціативи в Саудівській Аравії - серед них будуть країни Заходу, Азії, Африки, Близького Сходу та Латинської Америки», - зазначив Єрмак.

За словам Єрмака, стратегія України щодо імплементації Формули миру Володимира Зеленського має три рівні.

Читайте також: США підтвердили початок переговорів з Україною про гарантії безпеки цього тижня

"Перший – це зустрічі з послами, акредитованими в Україні, які присвячені докладному розгляду кожного з пунктів Формули миру. Другий – українська ініціатива із зустрічами радників з національної безпеки та політичними радниками з метою пошуку оптимальних формулювань та механізмів імплементації українського мирного плану. Третій - установчий Глобальний саміт миру з лідерами держав, на якому відбудеться імплементація Формули", - повідомив Єрмак.

Він нагадав, що Формула миру Володимира Зеленського складається з 10 пунктів. Кожен з них обговорюється в індивідуальному та груповому форматі з партнерами на таких зустрічах.

Читайте також: США підтримують зустріч у Саудівській Аравії, присвячену українській Формулі миру - Держдеп

«Наша мета у Саудівській Аравії - виробити єдине бачення Формули, опрацювати можливості проведення майбутнього Глобального саміту миру. Нам потрібне відновлення світового порядку, міжнародного права та встановлення справедливого миру на основі Статуту ООН і на умовах України. Продовжуємо працювати», - підкреслив Єрмак.

Як повідомлялось, друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського відбудеться 5-6 серпня у Джидді, Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-