МЗС запросило посла Польщі через заяви міністра про нібито невдячність українців

МЗС запросило посла Польщі через заяви міністра про нібито невдячність українців

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України запросило посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання міністра Канцелярії Президента РП про буцімто невдячність українців за допомогу.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, передає Укрінформ. 

"1 серпня до МЗС України було запрошено посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання міністра канцелярії президента Республіки Польща, керівника Офісу міжнародної політики Марціна Пшидача. Під час зустрічі було наголошено, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі не відповідають дійсності та є неприйнятними", - зазначив Ніколенко.

Він висловив переконання, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність. 

"Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє", - наголосив речник МЗС.

Читайте також: В ОП відкинули заяви, що Україна недостатньо цінує допомогу Польщі: Це маніпуляція окремих політиків

Як повідомлялося, голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, коментуючи польським ЗМІ вимогу п’яти країн ЄС продовжити обмеження на імпорт українського зерна, заявив, що Києву "варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відігравала для України в останні місяці та роки".

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга назвав такі заяви безпідставними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-