Стефанчук на зустрічі з главою МЗС Хорватії говорив про збільшення військової допомоги Україні

Стефанчук на зустрічі з главою МЗС Хорватії говорив про збільшення військової допомоги Україні

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Республіки Хорватія Горданом Гриличем-Радманом наголосив на необхідності збільшення військової допомоги.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Збільшення військової допомоги - нагальна потреба України для перемоги над російським агресором. На цьому наголосив під час зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Республіки Хорватія Горданом Гриличем-Радманом», - поінформував Стефанчук.

Голова ВР подякував Хорватії за фінансову, гуманітарну, оборонну допомогу. Також він зазначив, що для України вкрай важливе продовження саме військової підтримки.

«Серед питань, які підняли під час зустрічі, реалізація Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Вдячний Хорватії за готовність долучитися до реалізації ініціативи», - наголосив він.

Окрім того, спікер українського парламенту повідомив, що під час зустрічі з Гриличем-Радманом обговорювалося питання європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Зокрема він подякував уряду Хорватії за підтримку України на шляху до членства в НАТО.

«Наостанок — відбудова України. Україна вітає готовність Хорватії долучитися до процесу відновлення та розмінування території України. Адже Хорватія має власний, унікальний досвід ліквідації наслідків війни на власній території», - підкреслив Голова ВР.

Читайте також: Київ і Загреб домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грилич Радман у понеділок, 31 липня, прибув в Україну з візитом, який розпочав з відвідання Гостомеля на Київщині.

Фото: Ruslan Stefanchuk/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-