На наступному Конгресі місцевих влад обговорять опалювальний сезон та міжнародну політику

На наступному Конгресі місцевих влад обговорять опалювальний сезон та міжнародну політику

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, на якому було розглянуто підготовку до чергового засідання цього органу та затверджено його порядок денний.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційне інтернет-представництво Глави держави.

«Пропоновані теми порядку денного наступного засідання Конгресу. Перше: опалювальний сезон 2023–2024 років, а саме – стала робота систем життєзабезпечення наших громад і об’єктів критичної енергетичної інфраструктури в осінньо-зимовий період», – сказав Єрмак.

Читайте також: Україна закачала у сховища 80% від потреб газу на опалювальний сезон – Шмигаль

Він зазначив, що прийдешня зима може стати важчою за попередню, адже виклики – як безпекові, так і інфраструктурні – зберігаються.

«Енергогенерація має бути стабільною, об’єкти критичної інфраструктури – захищеними від ураження з повітря, централізоване тепло-, електро-, водо- та газопостачання – забезпечене для всіх громадян. Тож нам важливо «звірити годинники» центральної та місцевої влади й скоординувати зусилля для забезпечення сталого проходження холодної пори року», – наголосив керівник Офісу Глави держави.

Читайте також: На відновлення пошкодженого обладнання Укренерго залучило вже близько $1 мільярда

Другий пункт порядку денного майбутнього засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України стосуватиметься міжнародної політики нашої держави.

«Зокрема, це прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до ЄС, міжнародні гарантії безпеки для України та роль місцевого самоврядування у просуванні наративу української перемоги у світі», – зазначив Єрмак.

За його словами, усі члени Конгресу мають розуміти важливість формування єдиної української позиції в комунікації із зовнішнім світом.

«Що більше єдності ми демонструватимемо назовні, що цілісніше нас сприйматимуть за кордоном, то масштабнішою та рішучішою буде підтримка України у світі», – наголосив він.

Читайте також: Політики та дипломати закликають Берлін передати Україні ракети Taurus

Єрмак розповів, що на засіданні Конгресу всіх його членів буде поінформовано про поточні кроки України на міжнародному рівні й на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Окремо буде приділено увагу результатам Вільнюського саміту Північноатлантичного альянсу та початку активної роботи Ради Україна – НАТО.

Третій пункт порядку денного наступного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад – виконання державного та місцевих бюджетів.

«Суспільна дискусія, що розгорнулася останнім часом, вимагає привернення уваги до цього питання на найвищому рівні. Маємо чітко окреслити пріоритети й закріпити позицію про розумне, ефективне та вмотивоване викликами воєнного стану використання бюджетних коштів. Наш Конгрес уже довів, що є ефективною платформою для відвертого, відкритого спілкування представників центральної та місцевої влади», – акцентував Єрмак.

Читайте також: Повернення довоєнної системи оподаткування: що це означає

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга розповів, що до участі в наступному засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові також приєднаються представники низки міжнародних організацій, зокрема Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, помічник держсекретаря США з питань енергоресурсів Джеффрі Паєтт, посли держав G7 та інші.

Члени президії також заслухали інформацію про виконання рішень попереднього засідання Конгресу, яке відбулося у Львові на початку березня.

Заступник керівник ОП Олексій Кулеба зазначив, що на ньому було обговорено широке коло питань та визначено низку завдань щодо посилення стійкості нашої держави. Зокрема, йшлося про підтримку громад і забезпечення спроможності місцевої влади виконувати свої функції.

«Було визначено 11 ключових завдань, практично всі виконані. Три завдання в роботі», – розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Проблем і викликів багато, і я переконаний, що на наступному засіданні Конгресу буде порушено цілий пласт проблем, які сьогодні є в місцевої влади – будемо долати їх спільно», – додав глава уряду.

Читайте також: Шмигаль анонсував старт цьогоріч програми підтримки індустріальних парків

На завершення Єрмак висловився за посилення роботи офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові, щоб українські громадяни мали змогу щодня отримувати інформацію про діяльність Конгресу.

«Безумовно, у нас сьогодні війна, є питання безпеки, але все ж, наскільки це можливо, центральна та місцева влада мають ставати близькими та зрозумілими для людей. Тому що все, що ми робимо, ми робимо для людей і заради країни», – підсумував керівник Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 25 лютого 2021 року оголосив про створення Конгресу місцевих та регіональних влад в Україні. 4 березня глава держави затвердив Положення про Конгрес, згідно з яким він є консультативно-дорадчим органом, а серед основних його завдань - сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодження ефективної взаємодії державних органів, моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-