Франція в Радбезі ООН: Росія у глухому куті, підтримка України не ослабне

Франція в Радбезі ООН: Росія у глухому куті, підтримка України не ослабне

Укрінформ
Постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр переконаний, що агресією проти України Росія загнала себе у глухий кут.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це дипломат заявив на засіданні Ради Безпеки ООН з обговорення обстрілу історичного центру Одеси та портової інфраструктури.

«Росія навмисно блокує експорт з українських портів, щоб спровокувати зростання цін на сільськогосподарську продукцію і збільшити прибуток від свого власного експорту, – сказав Ніколя де Рів’єр. – Росія посилює свій цинізм безвідповідальністю, тому що врешті-решт унаслідок цих дій потерпають найуразливіші країни», - підкреслив він.

Читайте також: Напади Росії на українські порти мають глобальні наслідки – Штати в Радбезі ООН

За словами представника Франції, пошкодивши головний православний храм Одеси – Спасо-Преображенський собор, – РФ продемонструвала своє безсилля.

«Однак Росії не вдасться зламати Україну, нападаючи на її культуру, знищуючи її спадщину, радше навпаки. Російська агресія призвела до руйнівних наслідків для всього світу. Однак це також глухий кут для РФ, тому що вона вже зазнає провалу, і наша підтримка України не ослабне», - заявив постпред Франції.

Читайте також: Росія в ООН звинуватила Україну в «переслідуванні православ’я» – Кислиця відповів

Як повідомлялося, у середу Радбез ООН провів два засідання щодо ситуації в Україні: одне на вимогу РФ - про нібито переслідування російського православ’я, друге на запит України - про обстріл історичного центру Одеси та портової інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-