Україна закликає Єгипет долучитися до імплементації Формули миру і відновлення поставок зерна

Україна закликає Єгипет долучитися до імплементації Формули миру і відновлення поставок зерна

Укрінформ
Спецпредставник України Максим Субх закликав заступника глави МЗС Єгипету Ігаба Насра приєднатися до імплементації Формули миру та доєднатися до міжнародних зусиль з метою відновлення поставок українського зерна на африканський континент.

Про це повідомляє МЗС України за підсумками двосторонніх переговорів, повідомляє Укрінформ.

"Єгипетську сторону було поінформовано про триваюче звільнення українських земель від російських загарбників до повної деокупації територій України в межах міжнародно визнаних кордонів. Спеціальний представник України запросив приєднатися до імплементації Формули миру Президента України Володимира Зеленського та взяти участь у Третьому саміті Міжнародної Кримської платформи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Аграрії просять Єврокомісію створити «зелені коридори» для експорту українського зерна

Субх також зазначив, що завдяки Чорноморському зерновому коридору, через який до Єгипту доправлено понад 1,4 млн тонн агропродукції, Україна залишається надійним гарантом продовольчої безпеки Арабської Республіки Єгипет, а також багатьох інших країн Африки та Близького Сходу. У цьому зв’язку український дипломат закликав офіційний Каїр активно долучитися до міжнародних зусиль із метою відновлення поставок українського зерна на континент.

Сторони також обговорили низку питань розвитку співробітництва в торговельно-економічній, агропромисловій та інших сферах, а також розширення договірно-правової бази двосторонніх відносин, посилення взаємодії в межах міжнародних організацій.

Читайте також: Зеленський провів нараду щодо експорту агропродукції: Готуємося до будь-якого розвитку подій

Як повідомлялося, Росія 17 липня оголосила про припинення угоди з Туреччиною та ООН щодо Чорноморської зернової ініціативи.

За даними Української зернової асоціації, Україна з 1 липня 2022 року по 30 червня 2023 року експортувала зернових та олійних культур на понад 20 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-