Країни, які ратифікували Римський статут, зобов'язані затримати Путіна - Данілов

Країни, які ратифікували Римський статут, зобов'язані затримати Путіна - Данілов

Укрінформ
Країни, які ратифікували Римський статут, мають не тільки право, а й обов'язок затримати Путіна.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає Укрінформ.

"Ті країни, які ратифікували Римський статут, мають затримати (Путіна - ред.) з урахуванням того, що цей ордер на затримання існує. І будь-яка країна, яка ратифікувала Римський статут, має право це зробити. Крім того, це не право, це обов'язок це зробити. Звичайно, з переляку він нікуди не поїде, тому що він боїться. І визначено, що замість нього буде Лавров. Але давайте почекаємо, ще є певний час до цього заходу", - сказав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд у березні 2023 року видав ордер на арешт президента Російської Федерації Володимира Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців в Росію.

Читайте також: Кулеба закликав МКС видати ордер на арешт голови Червоного Хреста Білорусі

22-24 серпня у Південно-Африканській республіці відбудеться саміт країн БРІКС.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса повідомив, що російський президент Володимир Путін не відвідає захід, натомість приїде міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

ПАР є членом Міжнародного кримінального суду і це зобов’язує її заарештувати російського президента, якщо він приїде в країну для участі в саміті БРІКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-