Зеленський зустрівся з адміністраторкою USAID - про що говорили

Зеленський зустрівся з адміністраторкою USAID - про що говорили

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Павер подальшу підтримку України і спроби РФ зруйнувати зернову ініціативу.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Україна цінує активну взаємодію з Агентством США з міжнародного розвитку, USAID. Сьогодні зустрівся з керівницею Агентства Самантою Павер", - написав глава держави.

Відео: ОП
За його словами, під час зустрічі обговорювалася подальша підтримка України і української економіки, наслідки спроби РФ зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу.

"Вдячний за підтримку наших зусиль та спільну роботу", - зазначив Зеленський.

У пресслужбі Президента зазначають, що глава держави подякував Павер за візит і безпрецедентну підтримку.

«Щиро вдячні США, Президенту Байдену, Конгресу, вам особисто й усім американцям за безпрецедентну підтримку України. Для нас украй важливо мати такого надійного союзника. Ціную, що вчора ви побували в Одесі. Навіть попри те, що місто зазнає цими днями посиленого ракетного терору РФ. Надзвичайно важливо особисто бачити, що відбувається сьогодні в Україні», – сказав Зеленський.

Він високо оцінив активну взаємодію з USAID і відзначив важливу роль Агентства в консолідації допомоги Україні.

Сторони також зосередили увагу на обговоренні подальших спільних кроків для забезпечення першочергових потреб України в умовах агресії Росії, зокрема у сферах соціального захисту населення, охорони здоров’я та освіти.

Читайте також: Шмигаль обговорив із адміністраторкою USAID відновлення енергосистеми

Президент наголосив на важливості наданої через Агентство фінансової та гуманітарної допомоги Україні й подякував за внесок USAID у забезпечення продовольчої безпеки та за нещодавні ініціативи й рішення стосовно виділення додаткової підтримки для малого й середнього бізнесу в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер 17 липня прибула до Києва. Це вже другий її візит в Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-