Відмова Росії від «зернової угоди» вимагає реакції з боку ООН – Боррель

Відмова Росії від «зернової угоди» вимагає реакції з боку ООН – Боррель

Укрінформ
Відмова Росії від участі у Чорноморській зерновій ініціативі є дуже поганою новиною для усього світу, такі дії позбавляють мільйони людей базового харчування, тож спроби Росії використати голод як зброю потребують рішучої відповіді від ООН.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні у Брюсселі перед початком другого дня зустрічі на вищому рівні між ЄС та країнами Спільноти держав Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC) заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це дійсно дуже погані новини. Це найгірші новини для світу, - той факт, що знову українське зерно не може вивозитися з України. Це означає, що сотні тисяч людей по усьому світу будуть позбавлені базового харчування. Я думаю, це заслуговує певних дій на рівні Генеральної Асамблеї Об’єднаних націй. Ми не можемо просто сидіти та скаржитися. Вони (росіяни – ред.) використовують голод в якості зброї. Це одна із найгірших речей, які Путін міг зробити, - і він це зробив. Тож такі дії потребують рішучої відповіді від міжнародного співтовариства», - наголосив Жозеп Боррель.

Читайте також: Чорноморська «зернова угода» має бути відновлена якнайскоріше – Блінкен

Як повідомлялося, вчора Російська Федерація офіційно оголосила про зупинення участі в Чорноморській зерновій ініціативі.

Сьогодні в рамках Генасамблеї ООН відбудуться відкриті дебати «Ситуація на окупованих територіях України» на рівні міністрів закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-