Британія в ООН: не можна допускати, щоби війна в Україні тривала ще 500 днів

Британія в ООН: не можна допускати, щоби війна в Україні тривала ще 500 днів

Укрінформ
Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі заявив, що світ не може допустити затягування війни в Україні й закликав російського президента Путіна негайно вивести війська з України та розблокувати Чорне море для судноплавства.

Про це він сказав під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо допустити, щоб ця війна тривала ще 500 днів»,- наголосив глава британської дипломатії.

Він нагадав, що Генасамблея ООН неодноразово закликала до миру, заснованого на принципах Статуту ООН, а також спільному переконанні, що сила не дорівнює праву. «План Президента Зеленського з десяти пунктів показав шлях уперед. Україна хоче миру. Ми хочемо миру. Весь світ хоче миру»,- зауважив Клеверлі.

Він підкреслив, що справедливий і міцний мир – це те, чого прагне міжнародна спільнота, і Росія має зробити цей вибір вже сьогодні, вивівши всі свої війська з України.

«Пане Путін, поверніть свої війська додому, закінчіть цю війну зараз»,- заявив Клеверлі.

Читайте також: Британія оголосила нові санкції щодо Росії

Крім того, британський міністр окремо наголосив на необхідності продовжити Чорноморську «зернову угоду», щоби забезпечити продовольством вразливі країни та запобігти підвищенню глобальних цін на продукти.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в штаб-квартирі ООН проходить засідання Ради Безпеки на рівні глав зовнішньополітичних відомств щодо підтримки миру в Україні.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-