Кулеба про підсумки саміту НАТО: Найважливішим питанням є не «як?», а «коли?»

Кулеба про підсумки саміту НАТО: Найважливішим питанням є не «як?», а «коли?»

Укрінформ
У цілому результати саміту НАТО у Вільнюсі минулого тижня були хорошими для України.

Як передає Укрінформ, про це у програмі CBS Mornings американського телеканалу CBS заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

«У цілому результати були хорошими, тому що наш шлях до НАТО був скорочений, і ми представили новий механізм Рада НАТО-Україна. Проте, звичайно, ми хотіли більше ясності щодо питання «коли?». Найбільш важливим питанням є не «як?», а «коли?». І на це конкретне питання немає чіткої відповіді. Проте ми отримали дуже сильні гарантії, зокрема від лідерів США, що Україна буде в НАТО, і ми працюватимамо над тим, щоб це сталося раніше, ніж пізніше», - сказав міністр.

Він наголосив, що на саміті НАТО не обговорювався негайний вступ України в Альянс.

«Ми обговорювали процедурне розширення запрошення, з розуміння, що Україна стане членом НАТО після завершення війни. Станом на зараз, ми нікого не втягуємо у війну. Ми запропонували нашим партнерам чітку угоду: ви нам даєте зброю, а ми робимо решту роботи, щоб вам не довелося воювати, якщо Росія вирішить піти далі й атакувати вас. В цьому є багато сенсу», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Штатах заговорили про розширення НАТО на територію Азії

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн НАТО на Вільнюському саміті 11 липня оприлюднили підсумкове комюніке, у якому йдеться, що майбутнє України - в НАТО, і вона отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-