Формула миру, продовольча й енергетична безпека: Зеленський зустрівся з президентом Кореї

Формула миру, продовольча й енергетична безпека: Зеленський зустрівся з президентом Кореї

Фото, відео
Укрінформ
Президенти України та Південної Кореї Володимир Зеленський і Юн Сок Йоль обговорили Формулу миру, продовольчу й енергетичну безпеку.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомляє у Телеграмі.

“Сьогодні в Україні – президент Республіки Корея Юн Сок Йоль та перша леді Кім Кон Хі. Під час цього візиту – першого в історії наших відносин – ми обговорюємо все те, що важливо для нормального і безпечного життя людей, для міжнародного порядку, заснованого на правилах”, - написав Зеленський.

Зокрема, сторони обговорили повернення депортованих дорослих і дітей, реалізацію Формули миру та підготовку Глобального саміту миру. Також президенти України та Південної Кореї обговорили продовольчу й енергетичну безпеку, економічну співпрацю.

“Впевнений, що разом ми дамо більше сили нашим народам і глобальним позиціям України та Республіки Корея”, - заявив Зеленський.

Як додав у Телеграмі Зеленський, Президент Республіки Корея був сьогодні в Бучі та Ірпені і на власні очі бачив наслідки російської агресії.

Фото: Оп
Фото: Оп

"Але ж Буча та Ірпінь – лише два з тисяч українських міст, які зазнали ударів російського терору. Масштаб принесених Росією страждань і руйнувань – колосальний. Отже, колосальним має бути і масштаб глобальної співпраці для того, щоб повернути безпеку та гарантувати стабільний мир", - наголосив Зеленський.

За його словами, кілька мільйонів українців зараз – на окупованій території або силою депортовані в Росію.

"Дорослі та діти. Для нас дуже важливо повернути їх усіх на свободу, додому, в Україну. Знов обʼєднати родини, розділені війною. Розділення – це одне із найстрашнішого, що несе війна. Ми маємо знов дати можливість всім українським дітям жити у безпеці, без війни, знущань і насильства", - підкреслив Зеленський.

Зеленський зустрівся з президентом Кореї / Фото: ОПУ

Він висловив вдячність Президенту Кореї і першій леді, усьому корейському народу за підтримку українських зусиль заради миру та безпеки, заради повернення українських дітей, вкрадених Росією, за нові ініціативи фінансової, технічної та гуманітарної підтримки України.

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом ПАР підготовку до Глобального саміту миру

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув в Україну з неоголошеним візитом. Разом із дружиною він відвідав Бучу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-