Зеленський обговорив із президентом ПАР підготовку до Глобального саміту миру

Зеленський обговорив із президентом ПАР підготовку до Глобального саміту миру

Укрінформ
Президенти України Володимир Зеленський та Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

“Зеленський провів телефонну розмову з президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою. Глава держави подякував колезі за відвідання Бучі та Києва у складі делегації африканських країн у червні поточного року й зусилля з повернення незаконно депортованих Росією українських дітей”, - ідеться в повідомленні.

Співрозмовники високо оцінили результати зустрічі на рівні радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів країн, що відбулася в Копенгагені. Президент України подякував за присутність на цій зустрічі представника ПАР і запросив його взяти участь у наступній зустрічі, підготовка до якої триває.

Лідери України та ПАР також обговорили підготовку до Глобального саміту миру й необхідні дипломатичні кроки з консолідації підтримки України з боку африканських країн.

Сторони відзначили важливість продовження дії “зернового коридору” в Чорному морі. Зеленський запросив ПАР приєднатися до української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Читайте також: Африканські лідери закликали Путіна показати «прагнення до миру» – президент Сенегалу

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня Президент Південно-Африканської Республіки Рамафоса анонсував мирну ініціативу для завершення війни Росії проти України, яку мали запропонувати африканські країни.

За його словами, делегація глав африканських держав мала відвідати москву та Київ з метою презентації мирного плану.

У червні президент ПАР Рамафоса відвідав Україну в рамках участі в Африканській миротворчій місії. Водночас у день, коли президент ПАР прибув до України, Росія здійснила чергову ракетну атаку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-