Кубілюс вважає помилкою змушувати Україну піти на переговори через страх нестабільності у РФ

Кубілюс вважає помилкою змушувати Україну піти на переговори через страх нестабільності у РФ

Укрінформ
Захід може примусити Україну піти на переговори з Росією через страх, що Путін слабкий і контроль над ядерною зброєю отримають інші, але це помилка.

Про це заявив член Європарламенту, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс на онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, присвяченій результатам саміту НАТО у Вільнюсі, повідомляє Укрінформ.

«Очевидна одна тенденція, яка дуже непокоїть: Україну можуть примусити піти на якісь переговори восени. Я не знаю, якою буде роль Росії в цьому процесі, але, проте, бачу небезпеку, яка надходить від більш широкої стратегії із Західного боку – не лише щодо України, а й щодо більш широкого регіону, включно з Білоруссю та Росією», - сказав він.

Читайте також: Перемога України змінить усю безпекову архітектуру у Європі – Кубілюс

Кубілюс додав, що саме перемога і відбудова України позитивно позначиться на всьому регіоні, зокрема Росії.

«Є занепокоєння, що Путін зараз ослаблений, до влади прийдуть такі, як Пригожин, і отримають ядерну зброю під свій контроль. Виникають на цьому тлі ідеї, щоб були переговори. Я думаю, що це помилка. Це тільки дасть Путіну можливість перепочити і підготуватися до нової агресії», - наголосив політик.

У цьому контексті експремʼєр Литви зазначив, що Заходу необхідно мати чітку стратегію сталого миру на Європейському континенті, що вимагає великих змін у Росії, які можуть відбутися тільки після перемоги України.

Читайте також: Важливо розпочати перемовини про вступ України в ЄС до виборів у Європарламент - Кубілюс

Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО 11-12 липня відбувся у столиці Литви, на якому було оголошено про створення Ради Україна-НАТО.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна цінує визнання того, що не потребує Плану дій щодо членства в Альянсі, та назвав це гарними результатами нинішнього саміту.

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-