Україні треба допомогти виконати умови членства в НАТО – президент Фінляндії

Україні треба допомогти виконати умови членства в НАТО – президент Фінляндії

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нійністе у середу на саміті НАТО у Вільнюсі заявив, що мета його країни має полягати у допомозі Україні виконати вимоги Альянсу щодо вступу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

«Я чітко дав зрозуміти, що мета зараз має полягати в тому, щоб усіляко сприяти та допомагати Україні у досягненні критеріїв, які встановив Альянс»,– сказав Нійністе, додавши, що втілення цієї мети потребуватиме «гнучкого підходу».

Глава Фінляндії підкреслив, що НАТО має «адаптуватися до нових рамок» у зв’язку з нестабільною ситуацією у сфері безпеки в Європі. Він додав, що Фінляндія «покликана зіграти в цьому важливу роль».

Нійністе також звернув увагу на те, що країни-члени повинні витрачати не менше 2% ВВП на оборону, назвавши розмір витрат «мінімальною ціллю».

Читайте також: НАТО не може назвати дату вступу України з огляду на війну – Бербок

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі проходить дводенний саміт НАТО, головними темами якого є зміцнення системи стримування й оборони Альянсу та продовження допомоги Україні.

Країни Групи семи сьогодні оголосять план щодо забезпечення довгострокової військової допомоги Україні, який покаже РФ, що "час не на її боці".

Фото: Lehtikuva / Handout / Matti Porre

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-