Рінкевичс: Латвія «не опустить руки» і продовжить боротися за вступ України до НАТО

Рінкевичс: Латвія «не опустить руки» і продовжить боротися за вступ України до НАТО

Укрінформ
Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що попри те, що на саміті НАТО у Вільнюсі не вдалося домовитися про чітку дорожню карту вступу України до альянсу, Латвія "не опустить руки" і продовжить робити все, щоб це сталося в найближчому майбутньому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на телеінтерв'ю президента.

Рінкевичс нагадав, що вже були подібні випадки - коли спочатку домовленість про постачання зброї чи боєприпасів в Україну видавалася неможливою, але внаслідок наполегливої роботи приймалися вигідні для України рішення. Це може вимагати часу і навіть публічних скандалів, але Латвія зробить усе, щоб досягти максимальної підтримки України. «Не вийшло сьогодні, працюватимемо, щоб якнайшвидше вийшло», - пообіцяв президент.

Він визнав, що «не дуже чітка домовленість саміту НАТО про те, що Україна стане членом НАТО колись, коли це дозволять відповідні умови, дає Росії деяку надію на виснаження України, але натомість завдання Латвії полягатиме в ще сильнішій боротьбі за постачання зброї та боєприпасів, що вже не так просто, як було напочатку».

Читайте також: Латвія до кінця цього року продовжить тимчасовий захист українців

Рінкевичс визнав, що деякі держави НАТО «надули губи» на адресу країн Балтії і запитують, «чому ми такі гучні. Але ми продовжимо бути такими».

Як повідомлялося, лідери країн-членів НАТО у вівторок на саміті Альянсу у Вільнюсі домовилися, що Україну запросять приєднатися до альянсу, коли буде виконано відповідні умови.

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери країн-членів НАТО знову підтвердили, що Україна увійде до альянсу, і погодилися відмовитися від вимоги плану дій щодо членства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-