Україна зможе приєднатися до НАТО лише після завершення війни - прем’єрка Естонії

Україна зможе приєднатися до НАТО лише після завершення війни - прем’єрка Естонії

Укрінформ
Членство України в НАТО не є можливим, допоки триває війна, але Україна має вже зараз отримати чіткий та швидкий план вступу після її завершення.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила журналістам прем'єрка Естонії Кая Каллас перед початком саміту НАТО у Вільнюсі.

"Також одним з питань, яке ми все ще обговорюємо, є членство України в НАТО. Звичайно, ми розуміємо, що це не може статися, поки триває війна. Ми дуже уважно прислухаємося до занепокоєння деяких союзників, і я думаю, що ми досягнемо хорошого компромісу. Це означає, що для України буде чіткий шлях до членства у НАТО, тому що членство в НАТО – це єдина найдешевша і реально працююча гарантія безпеки. І якщо війна закінчиться, тоді відкриється вікно можливостей, і Україна зможе приєднатися до НАТО", - сказала Каллас.

Вона долала, що потрібно визначити "конкретні кроки, як Україна потрапить до НАТО, коли війна закінчиться".

"І тому ми працюємо над цими дуже практичними кроками. Перше – це Рада Україна-НАТО, і це чіткий спосіб, як консультуватися з членами Альянсу на рівних, тому що це працює так, як працює стаття 4 для членів Альянсу. Існують також інші кроки, як зробити так, щоб, коли умови будуть виконані, ми були готові прийняти Україну", - заявила Каллас.

Читайте також: Країни Балтії закликали ООН прискорити фінансування гуманітарних потреб в Україні

Коментуючи гарантії безпеки для України, естонська прем’єрка вказала на те, що "країни "Великої сімки" зараз думають про надання військової допомоги Україні у момент, коли війна триває". "І всі інші союзники також можуть долучитися до цього", - додала вона.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі проходить саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Фото: Government Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-