Шестеро ексгенералів НАТО закликали відкрити Україні шлях до Альянсу - ЗМІ

Шестеро ексгенералів НАТО закликали відкрити Україні шлях до Альянсу - ЗМІ

Укрінформ
Шестеро відставних генералів країн НАТО закликали лідерів саміту Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі відкрити для України конкретний шлях до членства.

Про це пише виданняLIGA.net, у розпорядженні якого є відповідний відкритий лист главам держав та урядів країн НАТО.

Зазначається, що лист підписали Ріхо Террас — генерал естонської армії, колишній начальник оборони Естонії, Мечислав Гоцул — генерал польської армії, ексглава оборони Польщі, Раймондс Граубе — генерал латвійської армії, колишній начальник оборони Латвії, Вітаутас Йонас Жукас — генерал литовської армії, колишній начальник оборони Литви, Бен Ходжес — генерал армії США, колишній командувач американськими силами в Європі та Майкл Репах — генерал армії США, колишній голова командування спеціальних операцій США в Європі.

Військові закликали країни-члени НАТО визначити конкретну дорожню карту, яка веде до членства України в Альянсі, "найближчим часом".

Читайте також: Лінкявічюс: Відчутним результатом саміту НАТО для України була б відмова від ПДЧ

Вони також зауважили, що агресія РФ проти України несе пряму загрозу міжнародному порядку, який ґрунтується на правилах, а Україна бореться за всіх членів ЄС та НАТО.

У листі сказано, що Україна показала здатність і готовність взяти на себе зобов'язання, щоб захищати свою незалежність та безпеку країн Європи, а також прихильність принципам демократії.

"На саміті в Бухаресті 2008 року союзники домовилися, що Україна в майбутньому стане членом НАТО. Настав час, щоб країни НАТО виконали цю обіцянку", — йдеться у зверненні.

Читайте також: Україну у складі НАТО хочуть бачити 89% українців

Генерали нагадали, що Україна офіційно подала заявку на членство в НАТО 30 вересня 2022 року, а тому тепер Альянс має вітати Україну та допомогти їй виконати зобов'язання як постійний член союзу.

"Це єдиний можливий спосіб гарантувати мир у Європі перед безжалісною російською агресією", — резюмували військові.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-