Україну у складі НАТО хочуть бачити 89% українців

Україну у складі НАТО хочуть бачити 89% українців

Опитування
Укрінформ
Україну у складі Північноатлантичного альянсу хочуть бачити 89% опитаних українців.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного у травні - на початку червня Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно з дослідженням, у всіх регіонах України абсолютна більшість підтримують такий крок: від 79% на сході до 93% на заході.

При цьому для лише 18% респондентів прийнятним буде відмовитися від вступу до НАТО заради встановлення миру, а для 76% така ціна є неприйнятною.

У регіональному вимірі також є консенсусний погляд: від 67% опитаних на сході до 81% на заході вважають таку поступку неприйнятною для встановлення миру.

Як зазначають у КМІС, з березня 2022 року активно обговорюється питання отримання Україною безпекових гарантій, причому з березня 2022 року йшлося про саме заміну "безпековими гарантіями" повноцінного членства в Альянсі.

У травні 2022 року 39% опитаних наполягали на лише вступу до НАТО, а 42% вважали прийнятним отримати замість цього "безпекові гарантії", підкреслили у КМІС.

Проте до травня 2023 року громадська думка помітно змінилася – до 58% зросла частка тих, хто наполягає саме на членстві в НАТО. Водночас до 29% знизилася частка тих, для кого прийнятними будуть "безпекові гарантії". У всіх регіонах переважають ті, хто наполягає на вступі України до Альянсу.

Власне опитування КМІС було проведене 26 травня - 5 червня методом телефонних інтерв’ю. Усього проведено 1029 інтерв’ю з дорослими жителями підконтрольних владі України територій. Похибка за звичайних обставин не перевищує 3,4%.

Читайте також: Україна за відсутності запрошення до НАТО у Вільнюсі перегляне стратегію безпеки - Стефанішина

Також КМІС провів опитування на замовлення NDI. Воно пройшло 10 - 21 травня методом телефонних інтерв’ю. Усього проведено 2509 інтерв’ю з дорослими жителями підконтрольних уряду України територій. Похибка за звичайних обставин не перевищує 2,4%.

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі (Литва) відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-