Зеленський – про саміт НАТО: Росія дуже розраховує на слабкість і роз’єднаність в Альянсі

Зеленський – про саміт НАТО: Росія дуже розраховує на слабкість і роз’єднаність в Альянсі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський очікує від Вільнюського саміту НАТО єдності і закликає не допустити реалізації розрахунків Російської Федерації на слабкість Альянсу.

Про це він сказав під час спільної з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою пресконференції у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що поки не вирішене питання щодо Швеції і не вирішене питання щодо сигналу Україні щодо запрошення, я вважаю, у цьому мало єдності і це є загроза міцності Альянсу. Тому ми очікуємо саме позитивних результатів або хоч якихось кроків до наближення цього позитиву. Це дуже важливо для безпеки всього світу. Також від цього залежить ситуація з агресором, з РФ, тому що Росія дуже розраховує, щоб світ показав слабкість і роз’єднаність в Альянсі, цього не можна допустити», - підкреслив Зеленський.

Крім того, він зауважив, що від саміту НАТО Україна очікує нових оборонних пакетів, наголосивши, що вони повинні передбачати зрозумілі терміни, а не бути лише обіцянками.

Також Президент нагадав, що на полях саміту обговорюватиме гарантії безпеки України на час до набуття членства в НАТО.

Глава держави зауважив, що наразі немає остаточних рішень, які будуть ухвалені у Вільнюсі.

«Ми працюємо над результатом саміту НАТО. Це дуже непроста, складна робота. Незважаючи, що б там не було, ми точно будемо боротися», - додав Зеленський.

Читайте також: Генсек НАТО: Україна на момент завершення війни має отримати запобіжники від повторення атаки РФ

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, одним з головних питань якого буде продовження допомоги Україні у її боротьбі проти російської агресії, а також заходи зміцнення системи стримування та оборони Альянсу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-