Чапутова: Україна показала, що великі держави не завжди можуть диктувати свою волю

Чапутова: Україна показала, що великі держави не завжди можуть диктувати свою волю

Укрінформ
Опір України російській агресії вже протягом 500 днів показав, що великі держави не завжди можуть диктувати свою волю меншим, а ті, хто веде справедливу оборону, можуть бути успішними.

Про це заявила президент Словаччини Зузана Чапутова під час спільної з главою Української держави пресконференції у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відео: ОП

«Завтра 500-й день від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Це 500 днів української незламності, які показали, що великі не завжди можуть диктувати свою волю меншим державам, а ті, хто веде справедливу оборону, можуть бути успішними», – сказала Чапутова.

Вона запевнила, що Словаччина вірить в успіх України у протидії російській агресії, тому підтримує мирні ініціативи, які повинні вести до справедливого миру із збереженням суверенітету і територіальної цілісності України.

«Ми підтримуємо вашу Формулу миру, яка є перспективним рішенням (про завершення) російської агресії», – заявила президент Словаччини.

Читайте також: Україна отримає від Словаччини ще 16 гаубиць Zuzana 2

Вона зазначила, що під час поїздки в Україну бачила зруйновану російськими агресорами інфраструктуру і страждання людей, але також відбудовані мости й об’єднаний народ, сповнений рішучості відновити країну після війни.

«Це є великою темою для інших держав і для Словаччини. Це можливість надати певну роботу і нашим словацьким фірмам, які хочуть брати участь у відбудові України», – зауважила Чапутова.

Читайте також: Україна зацікавлена у купівлі та виробництві зі Словаччиною техніки для розмінування – Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю перебуває з візитом у Словаччині. Перед тим він відвідав Чехію та Болгарію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-