Україна отримає від Словаччини ще 16 гаубиць Zuzana 2

Україна отримає від Словаччини ще 16 гаубиць Zuzana 2

Відео
Укрінформ
Словаччина незабаром відправить Україні ще 16 самохідних артилерійських установок Zuzana 2, у планах - спільно розробляти новий тип гаубиць.

Про це заявила Президент Словаччини Зузана Чапутова під час спільної з главою Української держави Володимиром Зеленським пресконференції у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Словаччина надала Україні засоби ППО, бойові літаки. Співробітництво у цій сфері поступово переходить у співпрацю в інших сферах. Нам вдалося підписати контракт на поставку 16 гаубиць Zuzana 2 в Україну, це відбудеться вже дуже скоро», - сказала Чапутова.

Відео: ОП

Вона додала, що Словаччина і Україна планують спільно розробляти новий тип гаубиць і розпочати спільне виробництво боєприпасів та систем розмінування "Божена".

«З боку України є бажання збільшити обсяги розмінувального устаткування», - зазначила Президент Словаччини.

Читайте також: Партнери надали Україні трохи більш як половину заявленого важкого озброєння

Як повідомлялося, Словаччина в січні надіслала останню з восьми самохідних артилерійських установок Zuzana 2, які придбала Україна. Тоді ж у Генштабі повідомили, що після виконання цього українського замовлення Словаччина виготовить ще 16 гаубиць Zuzana 2, їх профінансують Данія, Німеччина та Норвегія.

Словацька самохідна артилерійська установка Zuzana оснащена 155-міліметровою гаубицею з довжиною ствола 52 калібри. Максимальна дальність стрільби становить 41 км. Гаубиця дозволяє здійснювати 6 пострілів за хвилину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-