Україна зацікавлена у купівлі та виробництві зі Словаччиною техніки для розмінування – Зеленський

Україна зацікавлена у купівлі та виробництві зі Словаччиною техніки для розмінування – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про готовність України купувати словацьку техніку для розмінування та створювати спільні виробництва такої техніки, а також снарядів та гармат.

Про це він сказав під час спільної з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою пресконференції у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вдячний за готовність допомагати і гуманітарним розмінуванням. Ми готові купувати відповідну словацьку техніку, ми в цьому зацікавлені, і створювати нові виробництва такої техніки для розмінування. Україна і Словаччина разом можуть стати донорами глобальної захищеності людей від глобальної мінної загрози», - сказав Зеленський.

Крім того, він розповів, що напередодні зі Словаччиною було підписано контракт про виробництво 16 самохідних гаубиць «Зузана-2».

Читайте також: Зеленський зустрівся з президенткою Словаччини

«Звичайно, ми працюємо і заради інших спільних виробництв – виробництва снарядів, виробництва гармат, тобто є кроки вперед, усе більше безпеки і більше робочих місць», - сказав Президент.

Також він оголосив про готовність розвивати транспортне сполучення зі Словаччиною, робити більш активними наявні маршрути, створювати додаткові можливості для людей і країн. Зокрема, за його словами, це стосується напрямку Кошиці.

«Торкнулися і питання транзиту товарів через кордон – обидві наші країни зацікавлені, щоб усі питання, які є між нами, вирішувались в інтересах наших народів», - додав Зеленський.

Водночас він висловив вдячність Словаччині за солідарність з Україною, уже надану оборонну та іншу допомогу, прихисток українців.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п’ятницю прибув з візитом до Словаччини, раніше протягом 6-7 липня відвідав Чехію та Болгарію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-