Остаточні рішення Саміту НАТО ще не узгоджені, тривають перемовини - Стефанішина

Остаточні рішення Саміту НАТО ще не узгоджені, тривають перемовини - Стефанішина

Укрінформ
Перемовини щодо фінальних документів саміту НАТО у Вільнюсі щодо України ще тривають, наразі немає остаточних погоджених рішень.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із практичної точки зору достатньо багато напрацювань і рішень вже буде озвучено саме у ході саміту. Більше того, триває дискусія щодо документів, пов’язаних з гарантіями безпеки, які в тому числі надаватимуться окремими союзниками НАТО - на сьогодні Альянс не має заперечень щодо такого формату», - сказала вона.

Читайте також: Зеленський закликав НАТО у Вільнюсі мотивувати Україну: Це не така висока ціна за страждання

Водночас віцепрем’єр-міністр наголосила, що гарантії не замінюють членства в Альянсі.

«Ми продемонстрували свою спроможність як держава в умовах повномасштабної війни і відповідно наполягаємо на тому, що ми готові підготувати Україну до повноправного членства в НАТО, але для цього нам потрібні конкретні рішення і політичні рішення. Політичне запрошення до членства можливе саме на саміті у Вільнюсі, остаточних домовленостей ще немає, тривають розмови з лідерами», - розповіла Стефанішина.

Вона не виключила, що фінальні дискусії проводитимуться на полях саміту.

Читайте також: Віцепрем’єрка Болгарії закликала ЄС і НАТО послідовно підтримувати Україну

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки і зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-