Віцепрем’єрка Болгарії закликала ЄС і НАТО послідовно підтримувати Україну

Віцепрем’єрка Болгарії закликала ЄС і НАТО послідовно підтримувати Україну

Укрінформ
Віцепрем'єрка і глава МЗС Болгарії Марія Габріель переконана, що допомога партнерів Україні не повинна залежати від тривалості війни з Росією, і закликає країни ЄС і НАТО продовжувати послідовно підтримувати нашу державу.

Про це вона сказала у виступі під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками болгарських політичних кіл, громадськості та 3МІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Демократичні цінності, міжнародне право, моральні засади повинні бути в центрі всіх наших зусиль, спрямованих на те, щоб Україна перемогла. Сповідуючи ці цінності, не можна дозволяти, щоб тривалість війни позбавила нас співчуття та стримувала у наданні допомоги. Я відправляю заклик до солідарності і консолідації нашій єдиній європейській і євроатлантичній сім’ї: наша позиція повинна бути послідовною, ми повинні оберігати її і від викривлення - я це кажу і в контексті сучасної війни», - сказала Габріель.

Читайте також: Парламент Болгарії підтримав членство України в НАТО

Вона запевнила, що послідовна підтримка Болгарією суверенітету і територіальної цілісності України обумовлюється не міркуваннями поточного моменту, а «стійким демократичним моральним компасом».

«Я вірю, що Болгарія сьогодні, на цій зустрічі, надсилає це послання вам, пане Президент», - зазначила віцепрем’єрка.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 6 липня перебуває з візитом у Болгарії.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-