Зеленський: Бунт Пригожина підтримали 18 чи 19 регіонів РФ, а політику Путіна – 21 регіон

Зеленський: Бунт Пригожина підтримали 18 чи 19 регіонів РФ, а політику Путіна – 21 регіон

Укрінформ
Мешканці 18 чи 19 регіонів Російської Федерації підтримали бунт Євгена Пригожина, а представники 21 регіону - політику президента РФ Володимира Путіна, що демонструє розбалансовані настрої у російському суспільстві.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв‘ю CNN, про що повідомив у своєму Телеграмі, передає Укрінформ.

Глава Української держави підкреслив, що стрімке просування представників ПВК "Вагнер" углиб Росії та окупація деяких регіонів свідчить, зокрема, про те, що Путін не контролює безпекову ситуацію в регіонах.

Зеленський зауважив, що майже вся російська армія - на території України, тому "вагнерівці" так легко йшли територією Росії.

"Ми бачимо дуже цікаву аналітику: половина Росії підтримала Пригожина, половина Росії підтримала Путіна. 18 чи 19 регіонів Росії конкретно підтримали дії Пригожина і 21 регіон конкретно підтримав Путіна. Ще деякі регіони балансували – не знали, кого підтримати. Ми бачимо наступні процеси: половина людей у Росії коливається", — зазначив Президент України.

Читайте також: У Росії після заколоту «вагнерівців» зросла недовіра до влади – Маляр

Він констатував, що глава Росії – "інша щодо потужності людина". "Людина стара, неенергійна. Людина, яка не контролює процеси", – додав Зеленський.

Глава Української держави наголосив, що Путін допустив історичну помилку, розпочавши наступ на Україну. "Цей наступ породив усе інше: силу "вагнерівців", відомість Пригожина, неконтрольованість у Росії. До цього призвело повномасштабне вторгнення", – аргументував він.

Зеленський підкреслив, що саме в цей момент, коли президент РФ слабкий, світові потрібно тиснути на нього.

Як повідомлялося, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Глава Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів. Згодом Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина у Білорусь.

Читайте також: У розвідці вважають, що Пригожин у Білорусі буватиме, але не базуватиметься

Президент Росії Володимир Путін своєю чергою зазначив, що "вагнерівці" можуть підписати контракт із російським Міноборони або їхати у Білорусь.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко уточнив, що Білорусь може розмістити на своїй території близько 8 тис. найманців ПВК "Вагнер", розвиток ситуації перебуває на постійному контролі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-