США для України є «стратегічним другом номер один» - Маркарова

США для України є «стратегічним другом номер один» - Маркарова

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова вважає Сполучені Штати «стратегічним другом України номер один» і впевнена у підтримці американськими громадянами боротьби України проти російської агресії.

Про це дипломат сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я для себе викристалізувала таке поняття, як стратегічний друг номер один, тому що Сполучені Штати за цей час стали більше ніж просто стратегічним партнером, більше ніж просто лідером коаліції, а, дійсно, країною, яка робить це (підтримує Україну – ред.), тому що щиро вболіває за наш успіх», - сказала посол.

Вона нагадала, що в гімні США наголошується, що це країна сміливих і волелюбних людей.

«Я думаю, що сьогодні ці ж самі слова можна сказати про українців. Тому коли американці дивляться на нашу боротьбу, вони розуміють її абсолютну справедливість і абсолютну несправедливість дій росіян щодо нас... І оця несправедливість відгукується в серцях американців. Тому ми бачимо прапори, тому ми бачимо американців, які носять футболки з українськими принтами, тому ми бачимо такий дуже великий поштовх (на підтримку України – ред.) саме серед звичайних американців», - сказала посол.

Читайте також: Кожен пакет американської допомоги - це інвестиція у мир: в Україні вітають США із Днем незалежності

За її словами, підтримку України засвідчують також результати опитувань громадської думки, зокрема, в останньому переважна більшість американців висловилися за її продовження.

«Тому коли американські політики їдуть на роботу в Конгресі і по дорозі бачать українські прапори на будинках простих американців, це абсолютно однозначний сигнал для політиків, що громадяни, виборці хочуть цієї підтримки», - акцентувала посол України.

4 липня у США святкують День незалежності — державне свято Сполучених Штатів Америки, яке є федеральним вихідним днем. Свято встановлене на честь Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, підписаної 4 липня 1776 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-