Кожен пакет американської допомоги - це інвестиція у мир: в Україні вітають США із Днем незалежності

Кожен пакет американської допомоги - це інвестиція у мир: в Україні вітають США із Днем незалежності

Укрінформ
Кожен новий пакет безпекової допомоги від США для України – це інвестиція в мир і безпеку не лише нашої держави, а й усього демократичного світу.

Про це у Фейсбуці написав міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

“Американський народ - один з лідерів підтримки українського народу у боротьбі за свій суверенітет. 247 років тому Сполучені Штати здобули своє право бути вільними. Сьогодні США слугують прикладом демократичного суспільства, заснованого на верховенстві закону та високої поваги до прав людини. Ці цінності поділяємо ми, українці, та зі зброєю в руках відстоюємо своє право залишатися вільними”, - зазначив Резніков.

Він зауважив, що велика частина цієї зброї – американського походження.

“Артилерійські засоби, БМП та ББМ, протитанкові ракетні комплекси, системи ППО, БПЛА, ракети, обладнання для розмінування, прилади нічного бачення і багато-багато іншого щодня допомагають нам наближати перемогу над російськими загарбниками. Кожен новий пакет безпекової допомоги від США для України – це інвестиція в мир і безпеку не лише нашої держави, а й усього демократичного світу", - додав міністр.

Він подякував міністру оборони США Ллойду Остіну, уряду США та всьому американському народу за солідарність, непохитну підтримку і допомогу і висловив переконання, що дружні відносини й надалі успішно розвиватимуться.

Читайте також: У США розглядають можливість передачі Україні касетних снарядів – ЗМІ

Командувач Повітряних сил Микола Олещук також привітав американців з Днем незалежності США і подякував за підтримку України.

"Від усього персоналу українських Повітряних Сил маю честь привітати американський народ із цією найважливішою датою в історії Сполучених Штатів Америки! Сьогодні український народ сплачує високу ціну за свою Незалежність у боротьбі з кривавим тоталітарним режимом! Саме у ці години йдуть запеклі бої по всій лінії фронту. І у небі, і на землі!", - написав Олещук у Телеграмі.

Він подякував народу та уряду Сполучених Штатів Америки за підтримку. "Наші воїни успішно використовують американське озброєння, аби захистити український народ від повітряного терору росії, наші пілоти щодня завдають ударів з повітря!", - підкреслив Олещук.

Читайте також: США працюють із партнерами над підтримкою української Формули миру – Брінк

"Щойно мені доповіли, що підписані 4-м липня 2023 року бомби та ракети, надані американськими партнерами, уже досягли своїх цілей! Але нам треба більше, більше і швидше, для збереження життів наших героїчних воїнів, наших громадян! І нам дуже потрібен F-16! Свобода та демократія має бути добре озброєна! Разом – до перемоги!", - наголосив Олещук.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав Сполучені Штати Америки з Днем Незалежності.

Привітання він оприлюднив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вітаю Сполучені Штати Америки з Днем Незалежності!», - зазначив спікер українського парламенту.

Він зауважив, що вірність ідеалам свободи та демократії, слідування принципам справедливості й поваги до міжнародного права, цінність вільного вибору та незалежність - «це те, що обʼєднує два народи — український та американський. І це те, що робить нас сильнішими».

«Дякую Сполученим Штатам Америки за лідерство в обʼєднанні глобальної спільноти у боротьбі з тиранією», - акцентував Стефанчук.

Водночас Голова ВР подякував американській владі за кожен пакет фінансової та військової допомоги Україні, а також за кожен пакет санкцій проти Російської Федерації.

«Усе це важливо, щоб Україна могла захиститися! Захиститися та перемогти!», - резюмував він.

Київський міський голова Віталій Кличко у День незалежності США подякував за партнерство і незмінну підтримку демократичних прагнень України. Про це Кличко написав у Телеграмі.

"З Днем Незалежності, Сполучені Штати Америки! Дякуємо за партнерство і незмінну підтримку демократичних прагнень України. За допомогу у втіленні реформ", - зазначив Кличко.

Він також подякував США за велику допомогу в боротьбі України з російським агресором.

"Це, без перебільшення, — битва цивілізації, демократії проти зла тоталітаризму. І демократичний світ повинен перемогти разом з Україною! Немає в нас інших варіантів. Glory to America! Glory to Ukraine!", - наголосив Кличко.

Як повідомлялось, День незалежності США — державне свято Сполучених Штатів Америки, яке відзначається щороку 4 липня і є федеральним вихідним днем. Свято встановлене на честь Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, підписаної 4 липня 1776 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-