У Міжнародному центрі у Гаазі працюватимуть 20 прокурорів з різних країн

У Міжнародному центрі у Гаазі працюватимуть 20 прокурорів з різних країн

Укрінформ
У Міжнародному центрі із переслідування за злочин агресії проти України, який сьогодні відкрився в Гаазі, працюватиме 20 прокурорів з різних країн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це президент Євроюсту Ладислав Хамран сказав, відповідаючи на запитання українських журналістів після пресконференції з нагоди відкриття центру.

“Так, центрально ми будемо розташовані тут. У нас будуть прокурори на постійній основі тут, в Євроюсті, і ми очікуємо приблизно 20 прокурорів з різних країн”, - сказав він.

Читайте також: У Гаазі відкрили Міжнародний центр із переслідування за злочин агресії проти України

Він також зазначив, що злочин агресії породжує всі інші злочини.

Ладислав Хамран
Ладислав Хамран

“Злочин агресії породжує всі воєнні злочини, і ми вважаємо, що включивши злочин агресії до переліку основних міжнародних злочинів ми усуваємо дуже важливу прогалину безкарності. Розпочавши цей процес, ми зцентралізуємо всі наявні докази, проаналізуємо ці докази і почнемо перекладати їх двома мовами - українською та англійською. Щоб коли потрібно, все було доступно для можливого національного процесу або міжнародного в теперішньому або майбутньому часі”, - сказав він.

Читайте також: Покарання Росії за злочини: українські слідчі починають роботу в Міжнародному центрі у Гаазі

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний центр із переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) сьогодні, 3 липня, офіційно розпочав свою роботу і діятиме на базі Євроюсту.

ICPA підтримуватиме та координуватиме підготовку справ про злочини агресії, зберігаючи ключові докази та сприяючи процесу створення справ на ранній стадії.

Читайте також: Хан про запуск Міжнародного центру в Гаазі: Закон набуває все більшої актуальності щодо України

Це перший випадок створення ініціативи з розслідування злочину агресії за міжнародної підтримки після Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-