Перемога України у війні з РФ стримуватиме військові амбіції Китаю – Пенс

Перемога України у війні з РФ стримуватиме військові амбіції Китаю – Пенс

Укрінформ
Глава КНР Сі Цзіньпін уважно стежить за тим, як Україна протистоїть російській агресії, і перемога українців за підтримки Заходу багато в чому стримуватиме подальші військові амбіції Китаю в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Про це заявив в інтерв’ю телеканалу CBS News кандидат у президенти США від республіканців, колишній віцепрезидент Майк Пенс, передає Укрінформ.

«Багато людей скаже, що Китай – це справжня проблема, і немає більш ефективного способу надіслати приголомшливий сигнал комуністичному Китаю, щоби стримати його військові амбіції в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, ніж дати Україні те, що їм потрібно для відсічі російського вторгнення», - зауважив впливовий республіканець.

При цьому, він висловив упевненість, що китайське керівництво, яке продовжує будувати партнерство з росіянами, спостерігає за розвитком подій.

«Я зустрічався з президентом Сі, я також зустрічався з президентом Путіним. Я вам гарантую, президент Сі дуже уважно стежить за тим, що відбувається в Україні», - наголосив Пенс.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Пенсом – обговорили безпекову співпрацю і членство України в НАТО

У цьому контексті він вкотре підкреслив важливість швидкого забезпечення України всім, що їй необхідно, аби відбити російське вторгнення.

«Думаю, це закладе міцну основу для стримування військової агресії та амбіцій Китаю в Азійсько-Тихоокеанського регіоні», - сказав кандидат у президенти США.

Як повідомляв Укрінформ, впливовий республіканець Майк Пенс висловив тверду впевненість у необхідності далі забезпечувати українців озброєнням – на тлі появи сумнівів всередині партії щодо подальшої підтримки України. Він наголосив, що ЗСУ стримують загрозу прямої російської агресії проти країн-членів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-