Пенс: Продовження підтримки України важливе для безпеки всього НАТО

Пенс: Продовження підтримки України важливе для безпеки всього НАТО

Укрінформ
Колишній віцепрезидент США, нині кандидат від Республіканської партії у виборах глави Білого дому Майк Пенс заявив про важливість продовження військової підтримки України, бо це стримує пряму загрозу агресії РФ проти країн НАТО.

Про це він сказав в інтерв’ю американському телеканалу CBS News після візиту до України, передає Укрінформ.

«Я вірю, що вкрай важливо для Сполучених Штатів продовжувати надавати військову підтримку українській армії для відсічі російській агресії. Бо якби Росія змогла б захопити Україну, думаю, не пройшло б багато часу, як Путін наказав би своїм військам перетнути кордон, і під егідою НАТО ми мали б відправити туди наших військових», - зазначив американський політик.

Він зауважив, що не підтримав би відправлення американських військ в Україну, але й українці не хочуть цього.

«Коли я зустрічався з Президентом Зеленським, він дав зрозуміти, що не прагне цього» - сказав кандидат у президенти США.

Водночас він зазначив, що Україна зможе стати членом НАТО після перемоги у війні. У цьому контексті Пенс висловив сподівання, що на саміті Альянсу у Вільнюсі «Президент Зеленський буде відкритим до умовного запрошення приєднатися до НАТО», а саме, що Україна стане членом Альянсу після війни.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Пенсом – обговорили безпекову співпрацю і членство України в НАТО

Крім того, підкреслив важливість лідерства Америки у зусиллях союзників на підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, колишній віцепрезидент США Майк Пенс минулого тижня відвідав Україну з неоголошеним візитом. Таким чином, він став першим чинним кандидатом у президенти від Республіканської партії, який зустрівся з Володимиром Зеленським під час виборчої кампанії в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-