Майк Пенс прилетів в Україну з неоголошеним візитом

Майк Пенс прилетів в Україну з неоголошеним візитом

Укрінформ
Колишній віцепрезидент США Майк Пенс відвідав Україну з неоголошеним візитом, ставши першим чинним кандидатом у президенти від Республіканської партії, який зустрівся з Володимиром Зеленським під час кампанії - 2024.

Про це повідомляє в четвер телеканал NBC News, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що Америка є лідером вільного світу. Приїхав сюди просто як приватний громадянин, щоб на власні очі побачити героїзм українських солдатів, які тримали лінію в тих лісах, побачити героїзм людей тут, в Ірпені, які стримували російську армію, побачити родини, чиї будинки були буквально розстріляні в розпал безвідповідального й неспровокованого російського вторгнення – це лише зміцнює мою рішучість виконувати свою частину, продовжувати закликати до потужної підтримки з боку Америки наших українських друзів і союзників», - зауважив Пенс.

Читайте також: Кандидат у президенти США Десантіс озвучив свою позицію щодо війни в Україні

Поїздка відбувається у вирішальний момент війни, зауважує телеканал, відразу після заколоту ПВК «Вагнер» та ракетного удару росіян по центру Краматорська. Візит Пенса ставить його в унікальне становище серед лідерів Республіканської партії, де колись домінували яструби, які виступали проти зростання російського впливу.

Колишній віцепрезидент США під час перебування в Україні спланував відвідати Мощун, Бучу та Ірпінь – три міста, які окупували та спустошили російські війська, а також зустрітися з Президентом Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах триває кампанія виборів президента – 2024. Майк Пенс є одним із кандидатів від Республіканської партії США.

Фото: NBC News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-