Єрмак назвав завдання міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів Росії

Єрмак назвав завдання міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів Росії

Укрінформ
Новостворена міжнародна робоча група щодо екологічних злочинів Росії має зосередитися на оцінці злочинів Росії, розробці певних механізмів для притягнення її до відповідальності та відновленні екосистеми України.

Про це на брифінгу сказав співголова робочої групи, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, що сьогодні відбулося перше, установче засідання новоствореної міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів Росії. Надалі зустрічі групи відбуватимуться постійно в онлайн і офлайн режимах", - сказав Єрмак.

За його словами, завданням робочої групи мають стати три речі: оцінка злочинів Росії, розробка певних механізмів щодо притягнення до відповідальності РФ за усі ці злочини та відновлення екосистеми України.

"Ми маємо вирішити три головні речі: оцінка тих злочинів і шкоди, які були завдані екосистемі України від російської агресії. Тут дуже важливо, щоб ми могли все прорахувати. Друге - це розробка певних механізмів щодо притягнення до відповідальності РФ за усі ці злочини. Зараз ніхто не може прорахувати, скільки знадобиться часу для того, щоб відновити усі завдані збитки. І все це буде опрацьовувати група. І третє - це відновлення. Ми повинні відновити все не просто так, як було, а зробити все за найкращими прикладами у світі, щоб наша країна була прикладом дружнього ставлення до природи. І ми хочемо використати для цього усі найкращі світові зразки", - розповів керівник ОП.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті і зустріч у Копенгагені

Він зазначив, що за результатами роботи групи має бути напрацьовано низку документів - своєрідний Київський екологічний компас. "Він буде складатися з документів з рекомендаціями світових експертів", - наголосив Єрмак.

За його словами, перше засідання групи пройшло надзвичайно плідно, і це стало "потужним сигналом світової підтримки України".

"Світ повинен кожного дня чути, що відбувається в Україні", - наголосив керівник ОП.

Читайте також: Спроби Путіна відродити СРСР остаточно провалилися – Єрмак

У засіданні групи взяли участь ексвіцепрем’єрка Швеції, колишній єврокомісар з питань довкілля Маргот Вальстрем, експрезидентка Ірландії, колишній Верховний комісар ООН з прав людини, колишня голова Міжнародного інституту довкілля та розвитку Мері Робінсон, віцепрезидентка Європарламенту, член фракції Зелені / Європейський вільний альянс Гейді Гаутала.

Спеціальним гостем заходу стала шведська еко-активістка Грета Тунберг.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-