Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті і зустріч у Копенгагені

Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті і зустріч у Копенгагені

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном ситуацію на фронті, підсумки зустрічі у Копенгаген щодо Формули миру.

Про це йшлося під час телефонної розмови посадовців, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Зазначається, зокрема, що Єрмак поінформував про оперативну обстановку на полі бою.

Окремо він подякував США за черговий пакет оборонної підтримки, який включає техніку та боєприпаси, що необхідні силам оборони України.

Керівник ОП також підбив підсумки зустрічі у Копенгагені радників з питань національної безпеки та політичних радників лідерів Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії, під час якої відбулися консультації щодо ключових принципів миру. Учасники зустрічі обговорили деталі української Формули миру.

Читайте також: Штати вважають «українську» зустріч у Копенгагені позитивною та продуктивною

За словами Єрмак, зустріч у Данії є чітким сигналом поваги до територіальної цілісності та суверенітету України як одного з важливіших принципів Статуту ООН.

Як повідомлялося, США 27 червня оголосили про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму $500 мільйонів у сфері оборони, який міститиме озброєння для підтримки українського контрнаступу, посилення ППО та інших можливостей ЗСУ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-