США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги

США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги

Укрінформ
Сполучені Штати офіційно оголосили про виділення нового пакету військової допомоги Україні у сфері оборони, який міститиме озброєння для підтримки українського контрнаступу, посилення ППО та інших можливостей ЗСУ.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні офіційна представниця Білого дому Олівія Делтон, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це вже 41-те виділення озброєння із запасів Міноборони шляхом застосування механізму за повноваженнями президента (presidential drawdown – ред.) для України, які Конгрес схвалив минулого року за потужної підтримки обох партій», - сказала представниця адміністрації Байдена.

Вона зауважила, що пакет містить «ключові можливості» для підтримки контрнаступальних операцій України, зміцнення її протиповітряної оборони, а також додаткову броньовану техніку, протитанкові системи, боєприпаси та інше обладнання.

Читайте також: Сенатори США закликали надати Україні батарею «Залізного купола»

У Пентагоні уточнили, що вартість пакета сягає $500 мільйонів. Новий транш передбачає надання ракет для систем Patriot, зенітних комплексів Stinger, ракет для HIMARS, саперного обладнання, снарядів калібру 155 мм і 105 мм.

Крім того, США передадуть Україні 30 БМП Bradley, 25 БТР Stryker, керовані ракети TOW, протитанкові системи Javelin і АТ-4; ракети HARMs, високоточні авіаційні боєприпаси, стрілецьку зброю та понад 22 мільйони патронів.

Читайте також: Німеччина у співпраці зі США планує цьогоріч поставити в Україну ще до 30 Gepard

ЗСУ також отримають тепловізійні системи, прилади нічного бачення, обладнання й запчастини для ремонту й обслуговування техніки.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення пакета додаткової допомоги на загальну суму 1,3 мільярда доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-