Штати вважають «українську» зустріч у Копенгагені позитивною та продуктивною

Штати вважають «українську» зустріч у Копенгагені позитивною та продуктивною

Укрінформ
У Білому домі позитивно оцінили закриту зустріч на рівні радників глав держав щодо досягнення миру в Україні, яка відбулася напередодні в Копенгагені.

Про це розповіла в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні офіційна представниця Білого дому Олівія Делтон, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони (учасники консультацій – ред.) мали позитивну й продуктивну дискусію про те, як можуть виглядати принципи миру, а також як ми можемо досягти справедливого й міцного миру в Україні», - зауважила Делтон.

Читайте також: Єрмак розповів про результати зустрічі радників у Копенгагені

Вона уточнила, що від США на зустрічі в Копенгагені була особисто присутня старша директорка Ради нацбезпеки з питань Європи Аманда Слоут. Водночас, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван взяв участь у роботі в віртуальному режимі. Представниця адміністрації Байдена також нагадала, що зустріч була ініційована українською стороною.

За її словами, загалом, учасники погодилися, що всі прагнуть миру й завершення війни. Вона також підкреслила, що при цьому необхідно гарантувати виконання фундаментальних принципів Статуту ООН, зокрема суверенітету й територіальної цілісності.

Читайте також: Єрмак розповів про зустріч в Данії та перспективи глобального саміту щодо Формули миру

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Копенгагені відбулися консультації щодо ключових принципів миру на рівні радників з питань нацбезпеки, а також політичних радників з Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-