Рада внесла зміни до закону про оборону

Рада внесла зміни до закону про оборону

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про оборону України» щодо удосконалення процедур управління оборонними ресурсами.

Як передає Укрінформ, за відповідне рішення проголосувало 279 народних обранців, повідомляється на сайті ВР.

Читайте також: Боррель пропонує створити Фонд оборони України

Згідно з пояснювальною запискою, згаданий закон доповнено новим розділом «Управління оборонними ресурсами», в якому зазначена мета управління, питання щодо системи управління оборонними ресурсами та визначені основні принципи планування заходів з управління оборонними ресурсами. Крім того, доповнено повноваження суб’єктів управління оборонними ресурсами для забезпечення належного рівня обороноздатності держави, створення, розвитку та підтримання необхідних спроможностей складових сил оборони з урахуванням досвіду ЄС та НАТО.

У законі також внесені зміни до основних термінів: «оборонні ресурси» в частині радіочастотного спектра (радіочастотного ресурсу); «програмно-проєктний менеджмент», «система управління оборонними ресурсами»; «управління оборонними ресурсами» та до розділу «Управління оборонними ресурсами» в частині врахування таких стадій «життєвого циклу», як утримання та утилізація оборонних ресурсів.

Читайте також: Рада проголосувала за зміни до закону про музеї та музейну справу

Реалізація закону не потребує додаткового фінансування з Державного бюджету України.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про оборону України» щодо удосконалення процедур управління оборонними ресурсами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-