На саміті НАТО Україні важливо отримати механізм дієвих гарантій безпеки - Стефанчук

На саміті НАТО Україні важливо отримати механізм дієвих гарантій безпеки - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що на саміті НАТО у Вільнюсі Україні важливо отримати механізм дієвих гарантій безпеки.

Про це він сказав під час зустрічі з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення спікера в Фейсбуці.

«У День Конституції України разом із Премʼєр-міністром України Денис Шмигаль зустрівся з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою», - поінформував спікер українського парламенту.

Він зауважив, що передусім, візит Науседа — черговий прояв солідарності з Україною та українським народом.

Читайте також: Придбані Литвою дві установки NASAMS незабаром прибудуть до України - Науседа

Стефанчук наголосив на важливості мобілізації всіх зусиль напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, щоб вийти на максимально конкретні й сильні рішення саміту Альянсу.

«Очікування України — чіткий алгоритм нашого руху до вступу у НАТО. Також нам важливо отримати механізм дієвих гарантій безпеки для України», - заявив Голова ВР.

Окрім того, Стефанчук висловив вдячність Литовській Республіці за оборонну, фінансову, гуманітарну та політичну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Литви Гітанас Науседа прибув з неоголошеним візитом до Києва і взяв участь у заходах з нагоди 27-ї річниці прийняття Конституції України.

Фото: Стефанчук/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-