Останні події в РФ зробили подальшу допомогу ЄС для України ще важливішою – Шведське головування

Останні події в РФ зробили подальшу допомогу ЄС для України ще важливішою – Шведське головування

Укрінформ
Події, що розгорнулися в Росії протягом минулих вихідних, мають вплив на ситуацію з безпеки, в якій знаходиться ЄС, та підкреслюють важливість продовження політичної, економічної, фінансової та військової допомоги для України.

Про це в Люксембурзі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у понеділок заявив Тобіас Більстрем, керівник зовнішньополітичного відомства головуючої в ЄС Швеції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні розглянемо продовження допомоги для України. Хочу зробити наголоси на 11-му пакеті санкцій, який був ухвалений, щоб доповнити вже існуючу політику зусиллями зі стримування російської агресії проти України, настільки, наскільки це можливо», - сказав шведський урядовець.

«Я не можу сказати багато (про дії «Вагнера» - ред.). Це внутрішня справа Росії. Ми, безумовно, за цим уважно слідкуємо, як в уряді Швеції, так і на рівні ЄС, оскільки те, що відбувається в Росії, матиме вплив на ситуацію з безпеки. Важливо зараз стояти поряд з Україною та допомогти їй поновити територіальну цілісність. Саме це є найважливішим, і саме це ми маємо намір обговорити сьогодні під час Ради міністрів», - наголосив Більстрем.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не призведуть події в Росії до подальшої ескалації війни, міністр закордонних справ Швеції зауважив, що ситуація російської війни сама по собі є проявом ескалації.

Читайте також: ЄС розгляне новий пакет військової допомоги для України на €3,5 мільярдаБоррель

«Україна веде контрнаступ. Ми, безумовно, з боку ЄС, хотіли б зробити так багато, як можемо, в тому що стосується військової, фінансової, політичної та гуманітарної допомоги для народу України. Ми будемо стояти поряд з народом України так довго, як це буде необхідно», - додав представник Шведського головування в ЄС.

Він зауважив, що ще одним важливим питанням під час зустрічі міністрів буде затвердження чергового пакету санкцій проти Ірану, який має засвідчити, що ЄС бачить порушення прав людини в цій країні та реагує на них.

Як повідомляв Укрінформ, питання щодо продовження надання допомоги Україні було визначено першим пунктом порядку денного Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка визначить зовнішньополітичні пріоритети Євросоюзу напередодні зустрічі глав держав та урядів ЄС у форматі Європейської Ради, що відбудеться наприкінці цього тижня у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-